„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine stie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, si astfel, tinând la mine, Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugaciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul mintii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre si toate împreună au făcut temnita în care Te tinem bolnav, flămând si fără haină, si asa risipim în desertăciuni zilele noastre, umiliti şi dosăditi până la pământ.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temnitei în care Te tinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor si fă lumină sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino si Te sălăsluieste întru noi, împreună cu Tatăl si cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul si mintea noastră rămân pe jos neputincioase.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârsiti suntem, cât esti de aproape de sufletele noastre si cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viata Ta, lumina si bucuria noastră, slavă Tie. Amin.”

Anunțuri