din:  http://www.librariasophia.ro/cartea-carte/3091-oglinda-duhovniceasca–vol.-1-nicodim-mandita,-protos..html

Noi si fratii nostri, doua icoane suntem, fii creati dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu. Deci, in orice vreme va lua omul aminte de sine si se va prihani, se afla fratele lui cinstit inaintea sa, iar cind lui i se pare ca el este mai bun, atunci afla pe fratele sau rau si uricios inaintea sa. Cei ce iau aminte de sinesi, neprihanind pe altii, maninca din Pomul Vietii, si vietuiesc in Hristos Dumnezeu;

iar cei ce iubesc iscodirea, cercarea greselilor altora si osindirea lor, maninca din Pomul cunostintei binelui si raului, cad in pedeapsa mortii indoite si devin antihristi.

(…)

„Amin, amin graiesc voua; ca vine ceasul si acum este, cind mortii (pacatosii sinucisi sufleteste) vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu si care vor auzi vor invia… Cel ce asculta cuvintele Mele si crede celui ce M-a trimis pe Mine, are viata vesnica si la judecata nu va veni; ci s-a mutat din moarte in viata… Fericiti cei ce asculta Cuvintul lui Dumnezeu si-l pazesc pe dinsul… (Ioan, 5, 25,24, Lc 11,28)

Este cineva prabusit in prapastiile deznadajduirii? Cine poate sa-l ridice si sa-l salveze? Cuvintul lui Dumnezeu. Este cineva mort in paginatate sau in pacate? Cine poate sa-l invieze? Cuvintul lui Dumnezeu, care este izvoritor de viata. E cineva ratacit in intunericul eresurilor sau in caile stricaciunii sufletesti, in viata stricata, in vicii? Cine poate sa-l lumineze sau sa-l intoarca la calea mintuirii? Cuvintul lui Dumnezeu care e lumina si adevar.

E cineva bolnav la suflet? Cine poate sa-l mai tamaduiasca? Cuvintul lui Dumnezeu. Este cineva impietrit la inima? Cine poate sa-l inmoaie? Cuvintul lui Dumnezeu. E cineva pacatos, indaratnic, nepocait? Cine mai poate a-l trage la pocainta si la mintuire? Cuvintul lui Dumnezeu.

„Cuvintele pe care le graiesc Eu – zice Mintuitorul – Duh sunt si viata sunt…” Cuvintul lui Dumnezeu e viu si lucrator.

Anunțuri