din http://www.librariasophia.ro/cartea-carte/3462-rugaciunea-teofan-zavoratul-sf..html

Invatati pe de rost cele 24 de rugaciuni ale Sfintului Ioan Gura de Aur si cu ele va puteti incepe pravila. Si astfel, in decursul zilei, le puteti repeta des. Ele contin tot ceea ce trebuie. Prin intermediul lor este mai usor sa treceti la rugaciunea neincetata, zicind rugaciunea lui Iisus.

… Totul consta in a deprinde atentia sa stea tot timpul indreptata spre Domnul, Care este atotprezent si atoatevazator si doreste ca toti sa se mintuiasca si este gata sa-i ajute pentru aceasta.

Aceasta depindere nu va da voie sa va intristati fie ca va tulbura o nenorocire launtrica, fie una exterioara: caci ea aduce in suflet deplina multumire, care saturind sufletul, nu face loc niciunui simtamint de saracie si lipsa, predindu-se pe sine si tot ce este al sau in miinile Domnului si nascind simtamintul neincetatei Lui ocrotiri si ajutorari.

… cuvintele din ectenia de cerere, la care se cinta: „Da, Doamne”, le puteti transforma in rugaciuni scurte, numai ca in locul cuvintelor: sa cerem … si da… puteti spune: „Daruieste-mi mie, Doamne”. De exemplu, in ectenie se spune: iertare si lasare de pacate si de greseli la Domnul sa cerem. In locul acestor cuvinte puteti spune: „Iertare si lasare de pacate si de greseli, daruieste-mi mie, Doamne.”

Anunțuri