din Fiecare zi un dar al lui Dumnezeu. 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului

“De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe?” (Ioan 14,9)

Daca raportam la noi aceasta intrebare, poate descoperim o realitate surprinzatoare. Ar putea fi oare adevarat ca Mintuitorul, Care ne este atit de cunoscut si de apropiat inca din copilarie, sa fi ramas pentru noi un strain?

Teribila, trista presupunere! Ar fi oare cu putinta ca noua, celor ce am fost de atitea ori martorii bunavointei si slavei Sale, ai milostivirii Sale, care ne-am bucurat de indurarile Sale, care ne-am nutrit cu cuvintul Sau, sa ni se puna aceasta intrebare: “De atita vreme sunt cu voi, si nu M-ati cunoscut?”

A nu-L cunoaste pe El inseamna a nu sti nimic, a-L cunoaste inseamna a sti totul. Sa incercam sa patrundem bine in aceasta cunoastere si vom gasi in ea raspuns la toate intrebarile ce ne framinta, ne vom clarifica toate dubiile. A-L cunoaste pe Hristos! Iata in ce consta sensul vietii noastre, cita lumina, dupa intuneric; pace si liniste dupa spaima si lupta!

(…) “Mielul cel injunghiat” rupe pecetile, deschide calea. Atita timp cit nu-L vom gasi pe Iisus, vom ramine in ignoranta in fata adevarului. Numai cunoscindu-L ajungem la lumina si tenebrele dispar. Pacatele noastre, durerea noastra, greselile noastre provin de acolo de unde Domnul ramine pentru noi un necunoscut. Cel ce il cunoaste mai bine pe Hristos patrunde in adincul adevarului, se inalta mult deasupra pamintului. Nebunia noastra, pacatele noastre, alunecarile noastre, isca dramatica intrebare a lui Hristos: “Si nu M-ati cunoscut?”. “Cautati-L”, spune profetul. Ratacim, orbecaim in bezna pina cind ne apare Cel ce este Lumina lumii.

Reclame