din Fiecare zi un dar al lui Dumnezeu. 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului

” Dumnezeu nu va ingadui sa fim ispititi mai mult decit ne sta in putere” (cf 1 Corinteni 10,13)

De ce sa ne facem probleme despre ce-ar putea sa ne dea Domnul sa facem? El ne va da  putere pentru ca adevaratele, nu inchipuitele ispite sau incercari, sa fie depasite. Nu trebuie decit sa mergem inainte, iar El ne va iesi in intimpinare ori de cite ori ne vom afla in dificultate. Ne va satisface cerintele in masura in care va fi nevoie. Ne va ajuta sa urmam drumul pina la capat, daca vom avea incredere in El intru totul. Daca ne va sta gindul la atotputernicia Lui, nu la neputinta noastra.

(…)

Nu va temeti de ziua de miine, ziua de miine se va ingriji de cele ale sale. (…) Nu va chinuiti de grija incercarilor prin care s-ar putea sa treceti, atunci cind acestea nu au aparut inca. Nu va lasati rapusi de nicio temere (…), alungati cit mai departe de voi orice spaima, cu credinta in Dumnezeu si cu convingerea ca El va va ajuta la nevoie. Incredintati-va Domnului intru totul, cu nestirbita credinta, cu convingerea ca, daca va fi sa va incerce, va va da si puterea de a face fata incercarii. Domnul “implineste toate trebuintele noastre, dupa bogatia Sa, cu slava” (cf Filipeni 4,19).

(…) aveti taria ca, dupa ce ati capatat incredere in El, sa asteptati in liniste, cu deplina speranta si deplina supunere, sa se faca voia Lui.

Nu uitati ca vi se da putere ca sa va purtati crucea astazi, nu miine.

Un om cazuse intr-o adinca deznadejde, spunindu-i altuia grijile sale, l-a intrebat: “De ce mi-o fi oare atit de ingrozitor de greu?”. “Pentru ca, i-a raspuns acela, ai adaugat grijii de azi si grija zilei de miine. O porti si pe aceasta pe umerii tai, desi ea ii revenea numai lui Dumnezeu”.

Cind tii seama doar de puterea ta, ajungi sa cazi in neputinta; puterea lui Dumnezeu pe toate le ridica prin atotputernicia Sa.

Reclame