din Fiecare zi un dar al lui Dumnezeu. 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului

Cind, sub povara vreunei suferinte, cadem la picioarele Mintuitorului, venim inaintea Celui care a cunoscut El insusi toata suferinta. Cind Il chemam din mijlocul ispitelor, Il chemam pe Cel ce El Insusi a fost ispitit. Cind ne plingem de rautatea oamenilor, stim ca ne aude Cel ce El Insusi a suferit din cauza cruzimii omenesti. Cind, indurerarti de pierderea unei fiinte dragi, suferim pentru ea, in casa ramasa pustie, stim ca ne vede Cel care a plins la mormintul prietenului Sau.

Cind raminem singuri, in zadar cautam compasiunea oamenilor, ne intelege aleanul Cel ce a simtit ce inseamna singuratatea si al Carui suflet “s-a intristat de moarte” in Gradina Ghetsimani. Iar cind, intr-o clipa de slabiciune si de inima rea, simtim ca lumina lui Dumnezeu se ascunde de noi si ca suntem cuprinsi de o indoiala grozava, in ceasul acela negru gasim tarie in Cel ce a strigat in chinurile mortii: “Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai parasit?” (Marcu 15,34).

“Luind asupra Sa neputintele si bolile noastre”, Mintuitorul a urmat calea care avea sa-L duca la Golgota. Acum ca si atunci, Isi revarsa asupra noastra nesecata-I iubire.

Ferice de cel ce este convins de acest adevar. Pentru el nu mai exista nici dor, nici singuratate, fiindca Mintuitorul va fi intotdeauna cu el, in inima lui nu va mai fi durere, fiindca va sti ca Domnul va intelege ceea ce noi nu suntem in stare sa exprimam in cuvinte. Acela nu va cunoaste nici slabiciune, nici frica, pentru ca simtind asupra sa privirea iubitoare a Mintuitorului, va fi convins ca nici o incercare nu-l va putea desparti de iubirea lui Hristos.

Binecuvintata fie clipa cind ne-am plecat intaiasi data genunchii inaintea Lui, in linistea singuratatii si poate ca inca nu ne simtim in stare sa dam glas rugaciunii noastre, ci simtim doar dulceata prezentei Sale, chiar si cind nu-L chemam in ajutor, dar stim ca ne intelege in toate, ca stie tot, cind simtim in adincul inimii adevarata, neschimbatoarea, vesnica iubire a lui Dumnezeu, care ne da tarie in ceasul mortii si ne lumineaza cu lumina Sa nepaminteasca. Trimite, Doamne, asupra noastra o raza din lumina Ta cereasca!

Reclame