Ce are omul al lui, e libera vointa.
O are omul de cind a fost daruit cu viata. Adam in rai prin libera vointa a ales a se increde in alt cuvint decit al lui Dumnezeu, a ales a face dupa cuvintul amagirii.
Libera vointa e tot ce are omul al lui, si de folosirea ei da raspuns.
Tu alegi daca e sa faci binele sau raul, te mai tine in friu constiinta, dar alegerea e a ta.
Tu alegi sa raspunzi rau sau bine, sa fii blind sau inversunat, tu alegi pe cine sa asculti, de Cuvintul lui Dumnezeu, sau de lume.
De ce libera vointa? Caci fara ea nu era adevar. Un cuvint vechi zicea ca iubire cu de-a sila nu se face, nu e iubire daca e fortata, daca e silita.
Iubirea pentru Dumnezeu, si ascultarea de Cuvintul Lui, trebuie facuta prin libera alegere, prin vointa ta, apoi te va ajuta si miscarea inimii, si darurile Duhului care vor rodi in tine, te vor ajuta, dar tot vointa ta libera trebuie sa duca la asta, si sa vrea sa stea aproape de Dumnezeu.
Asta e frumusetea omului, poate alege pe ce cale sa mearga, sau cum sa raspunda la varii incercari, vointa sa libera il poate indrepta catre Dumnezeu, sa faca lucrarea lui Dumnezeu in clipa vietii daruita lui.
Pot fi si ispite ale celui potrivnic, dar tot vointa omului poate sa il faca sa le biruiasca. Poti ceda si sa raspunzi rau la ele, sa te imbuibi de raul din ele si sa te departezi de Dumnezeu, sau poti alege ca sa lupti cu ele prin cele bune ale tale, apropiindu-te de Dumnezeu si lucrind voile Lui.
Caci atunci esti liber, cind faci voia Domnului.

Anunțuri