Ce bine e cind e sa se faca dupa voia noastra, ne bucuram, ca gindul nostru bun a ajuns sa fie implinit.

Dar cum e atunci cind nu mai are de-a face cu voia noastra deloc. Atunci ar trebui sa ne bucuram mai tare, caci daca nu e dupa voia noastra, atunci lasam toate in voia lui Dumnezeu.

Atunci sa ne bucuram, chiar daca intimplarile, evenimentele sau starea de fapt nu e dupa voia noastra, nu e dupa dorirea noastra, si poate o consideram grea, dura, si nu gasim poate iesire din acea stare, chiar de ni se pare ca o situatie care sa ne ingrijoreze, la care nu avem rezolvare, la care nu anticipam cum va evolua; insa atunci sa ne bucuram mai tare, caci atunci nu mai e grija noastra ci toate sunt in grija lui Dumnezeu si se vor implini dupa voia Lui.

Sa ne gindim cum sunt copiii, doresc multe, vor sa fie dupa voia lor, dupa dorirea lor, si cind e sa nu fie se supara, se bosumfla, dar pina la urma se lasa in voia parintilor lor caci acestia stiu mai bine, si au grija copiilor. Asa e si cu oamenii mari, cind e sa nu fie dupa voia lor, dupa dorirea lor, se supara, se tinguiesc, cirtesc, dar pina la urma nu au decit sa se lase in voia lui Dumnezeu, si in grija lui Dumnezeu, si astfel toate tinguielile dispar, toate nerealizarile dorintelor lor dispar, toate grijile dispar, caci ne plecam voii si grijii lui Dumnezeu.

Bucurati-va cind e sa aveti greutati, bucurati-va in necazuri, bucurati-va cind e sa nu se faca voia si dorirea voastra, bucurati-va caci atunci va fi sa fiti fara grija, atunci e doar grija si voia lui Dumnezeu.

Anunțuri