si ne invredniceste Stapine…

Tatal nostru – (scrisa de prin 2000)

TATAL

Trebuie sa ne gindim la Dumnezeu ca la un parinte, si un parinte ar face orice pentru copiii lui, ii ajuta sa se intareasca sa creasca, sa se implineasca, ii indruma, le arata cum sa fie oameni – cu invataturile din Sfinta Scriptura, prin cuvintele care ni le-a transmis prin Domnul nostru Iisus Hristos si prin Duhul Adevarului.

Fiind Tatal nostru, trebuie ca atunci cind rostim acest cuvint – sa incercam sa gasim ceea ce este in noi, duhul, botezul lui Dumnezeu

Si percepind duhul din noi sa realizam o cale de legatura, o comuniune cu Dumnezeu, Il simtim in noi, ca fii ai Lui

Este Tatal, este Dumnezeul nostru, si il slavim prin constientizarea duhului din noi, a dumnezeirii din noi, il slavim incercind sa cinstim orice moment al existentei noastre, incercind sa aducem bucurie si bine oricui care ne iese in cale, slavind pe Dumnezeu, prin faptul ca suntem, ca eram acolo si atunci, si ca am reusit sa aducem un zimbet sau o mica bucurie unui semen al nostru, care si el e copilul lui Dumnezeu.

si sa ne gindim la ce am primit, si de e bun si ne-a fost bine, sa multumim de binecuvintarea primita, iar de ne-a tulburat sau ne-a fost greu si dureros, sa nu cirtim , ci tot sa multumim, caci nu putem sa-L marturisim altfel pe Tatal ceresc, decit primind tot ce pentru noi, ca din miinile unui tata, caci cirtirea, face sa nu mai recunoastem dragostea de Tata

NOSTRU

Si spunind nostru, realizam ca toti oamenii, indiferent de constientizeaza sau nu, sunt copiii lui Dumnezeu.

Nu suntem noi, unicii, centrul, trebuie sa eliminam egocentrismul, sa te simti mic, dar si sa realizezi ca Duhul Sfint iradiaza din toti oamanii, ca Dumnezeu e cu toti si cu fiecare in parte, chiar daca unii au uitat si au deveit rai, sau unii nu au constientizat inca.

Este al Nostru, al tuturor, trebuie sa vedem lumea, cu fiecare om in parte, sa ne simtim ca parte din acest suvoi de oameni, din acest suvoi din care  in duhul lor, oamenii sunt buni, fiind copii ai lui Dumnezeu intru trup si fiinta.

Trebuie sa ne simtim mici, sa nu ne opunem evenimentelor, sa nu chestionam sau sa intrebam retoric, “dar de ce? sau dar daca…? ” , caci nu avem cum sa-L chestionam pe Dumnezeu.

Ce e al nostru, noua ne e dat, El e Tatal si ne da noua ce ne este noua de trebuinta.

Si asa cu toti oamenii, trebuie sa simtim impacarea tuturor, inchinarea tuturor pentru ce da Dumnezeu, Tatal nostru, si primind de la toti oamenii si daruind lor pacea si linistea, si simtind in  toti oamenii o mare de pace.

CARE ESTI

Dumenzeu este Cel ce este

Acest ESTE era valabil si pentru strabunii nostri, si pentru  inceputul lumii si va fi valabil ca ESTE pentru totdeauna, prin El este totul.

ESTE, trebuie sa-l simtim pe Dumnezeu ca este pentru noi, pentru fiecare in parte, dar si pentru noi toti, indiferent de timp, ESTE e o constanta universala, Dumnezeu – ESTE TOTUL.

Si El este pentru noi, este Tatal meu (invredniceste-ma Doamne), al nostru, al tuturor celor ce au fost si nu s-au nascut inca, al tuturor celor ce exista sau au existat sau vor fi.

Trebuie sa cinstim dumnezeirea din toti si din toate, ca au fost sau ca vor fi, trebuie sa cinstim sa realizam legatura cu duhul de iubire al stramosilor, sa-i simtim aproape, prin faptul ca si ei au fost

sau vor fi, caci nenascuti sunt inca, dar sunt copiii lui Dumnezeu, prin fiinta lor.

Extindem perceperea Duhului sfint si a lui Dumnezeu in toate – de la noi – TATAL, la toti – NOSTRU, la toate si toti din orice timp, CARE ESTI, prin universalitatea acestui ESTI, constientizam binele, supunerea, sfintenia si slava care o inchinam de la mic – eu – la o comuniune mai mare – toti, – la universal, Dumnezeu ESTE pentru toti si toate in veacul vecilor, indiferent de timp.

Suntem parte a fluxului timpului, parte care este interconectata prin Dumnezeu prezent si existent pentru fiecare in parte in orice clipa, in orice timp – trecut si viitor.

ESTI, Dumnezeu este pentru noi, trebuie sa simtim binecuvintarea si mintuirea, sa multumim sa slavim faptul ca Dumnezeu e pentru noi, ca e TATAL si e pentru noi mereu.

IN CERURI

‘Se zice ca atunci cind esti fericit esti ca in al noualea cer’

E doar o mica parte din fericirea, plinatatea bucuriei, pre-plinul binelui care e cerul lui Dumnezeu. Am incercat pina acum sa extindem intelegerea, simtirea Duhului Sfint din noi si a binelui, a dulcetii divine de la persoana,  la grup, la toti si toate din toate timpurile, sa ne intarim perceptia binelui, a supunerii, a slavei, multumirii de la o persoana la toti si apoi la universal.

Viata e data pentru a creste si a te intari intru Dumnezeu, viata e data pentru a slavi prin Binele care il poti face oricui iti iese in cale, pentru a te curati si a realiza o legatura prin bine cu toti, si a gasi si oferi bucurie si pace.

Am constientizat duhul nostru, l-am intarit prin legatura cu ceilalti, l-am legat dincolo de timp cu duhul dumnezeirii din toti oamenii si din toate ce au fost si vor fi, ne-am gasit fiinta intarita, dincolo de lucrurile materiale, dincolo de timpuri.

…………

Duhul tau e strins, compactat, trupul tau perceput ramas mai jos, si tu inaltindu-te, iti simti trupul, si simti cum se afunda, tu in schimb esti mai lucind si percepi totul mai clar, mai aproape. Simti un tub, o pilnie neagra care sa te absoarba, si stii ca daca intri in ea nu te mai poti desprinde, si stii ce e dincolo.

Universurile asa cum le percepem noi material, timpul cum il percepem noi, nu mai exista acolo, e o dimensiune fara timp, o stare de beatitudine, de fericire pura, fara limite, un preaplin de pace, de impacare, o beatitudine de bucurie si fericire.

Dar acolo, sufletul e fara nici un ascunzis, orice pata pe suflet, orice negura, te face a nu fi in stare sa suporti acel prea plin de fericire, armonie, coplesitoarea bucurie infinita, si cazi.

E ca si cum ai vrea sa pasesti cu incaltamintea murdara pe un covor stralucitor de alb, nu poti, asa nici acolo nu poti intra, nu poti rezista daca in cursul vietii nu ti-ai obisnuit fiinta sa accepte bucurie din ce in ce mai mare si sa nu aibe nici o pata.

Si tu te extinzi pina la orice limita posibila a acelui cer, si esti una cu toata pacea si prea plinul bucuriei si fericirii, si armoniei, la perfecta impacare si multumire.

E o stare in care ai totul, nu-ti trebuie nimic, e o stare in care participi, dai si primesti si te extinzi si asimilezi toata bucuria si implinirea si pacea, si multumirea. Si multumesti lui Dumnezeu.

………….

SFINTEASCA-SE

Dupa ce am cunoscut inlauntrul nostru lacasul Duhului Sfint si am trecut prin planurile inchinaciunii si ale inaltarii sufletului, putem sa spunem din tot sufletul nostru ca Dumnezeu e totul, ca imparatia lui Dumnezeu e Totul ce conteaza, din sufletul nostru vadit prin duhul din noi, recunoastem fara de tagada Sfintenia Sa,

si ce-i putem oferi Domnului decit aceasta recunoastere plina de multumire, ce-i poate oferi sufletul nostru prin duhul sfint salasluitor in noi, decit recunoasterea adevarului, inaltarea adevarului din sufletul nostru, in care il recunoastem pe Dumnezeu ca fiind totul. Ne putem apropia de Dumnezeu prin acest Sfinteasca-se, e inchinaciunea sufletului nostru.

NUMELE TAU

Caci prin Numele lui Dumnezeu, ne sfintim si noi, de numele Domnului se tm toate urgiile cerului, dar si salta de bucurie alesii lui.

Sfinteasca-se Numele Tau, pentru ca avindu-l mereu cu noi pe buze si in suflet, sa ne fie far de lumina si pavaza si liman in viltoarea incercarilor.

VIE IMPARATIA TA

Nu poate exista alta urmare a celora de pina acum, dupa ce am simtit rugaciunea de pina acum,

Nu poate fi alta urmare decit dorinta ca starea sa fie perpetua, dorinta de unitate cu Binele, cu iubirea si fericirea suprema, cu pacea fara de alte necesitati,

E ca si cum simtim atita bucurie, bine, implinire, fericirea de a putea darui altuia un pic din binele si bucuria din sufletul tau, ceea ce ne face sa plingem de prea plinul ce-l simtim

Tot ce putem face e ruga, acceptarea, dorinta, rugaciunea ca imparatia Domnului sa vina.   E acceptarea ca imparatia Domnului este vie, si este in sufletul nostru, si ESTE, numai sa incercam sa o gasim, si daca putem toti sa o gasim in noi, sa realizam inchinarea sufletelor nostre cu toate cele bune, si pacea sa o inchinam lui Dumnezeu, atunci din ruga noastra imparatia Domnului va veni cu putere si fara de tagada.

FACA-SE VOIA TA

Nu avem cum sa impotrivim voirii lui Dumnezeu, el e Tatal, ne da ca un tata, nu putem percepe noi cu mintea noastra limitata la planul existentei motivul celor ce ni sunt date.

Domnul a spus „Insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti.”, Domnul ne invata sa acceptam ca de la Tatal,

caci de primim cu multumire tot ca de la Tatal, atunci Dumnezeu nu ne va lasa, ci ne va conduce si ajuta, si purta greutatile, caci asa e un tata

Trebuie sa acceptam evenimentele ce ni sunt date, sa le purtam ca crucea noastra, si sa ne incredem in Dumnezeu, ca e Tatal nostru.

Trebuie sa ne simtim asa cum suntem, furnicute, fire de nisip, si sa ne lasam purtati de unda lui Dumnezeu, si sa ne lasam sa ne umple voia Domnului, harul si puterea lui.

Faca-se voia ta, Domnul ne da, noi trebuie sa-i multumim pentru orice ne da noua, ca totul vine de la Dumnezeu, mintea noastra cea de pe moment poate percepe unele ca greutati de nesuportat, si ni se umple inima, sufletul de durere,  – Domnul a dat , Domnul a luat, fie Numele Domnului binecuvintat, de acum si pina-n veac.-

Dar toate vin de la Tatal, cele grele ale sufletului i le putem spune Lui, ca unui parinte, si el le va lua, ne va elibera de ele (caci orice tata pamintesc prin invataturile ce vrea sa le trimita copiilor lui cind vede ca unele sunt grele, sunt povara pentru acestia, ii va ajuta, si e doar tata pamintesc, dar, Tatal ceresc, tatal tuturor, a carui vointa ne inchinam si ii multumim),

El va prelua greutatile si durerile noastre, care momentan le putem considera insuportabile, si ne va ajuta prin eliberarea de ele.

PRECUM IN CER ASA SI PE PAMINT

Realizarea legaturii intre cele 2 planuri, Dumnezeu e unicul in toate, pe pamint a trimis Iubirea sa si mintuirea noastra, prin Duhul Sfint si Iisus Hristos – si ne-a lasat pasii, Calea lui Dumnezeu pe pamint, ca legatura de iertare si iubire si mintuire a tuturor din orice timp.

Constientizam legatura prin iubire dintre cele 2 planuri, deschidem portile cerului catre pamint, ca voia lui Dumnezeu, si harul Dunului Sfint si Iubirea lui suprema de oameni si mintuire prin jertfa Domnului nostru Iisus Hristos, sa se reverse peste noi si peste toate, ii deschidem lui Dumnezeu usa catre inimile noastre si ale tuturor, si acceptam in numele tuturor domnia lui Dumnezseu.

PAINEA NOASTRA CEA SPRE FIINTA / PAINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE

Hrana spiritului, trupul Mintuitorului Iisus, marturia iubirii lui Dumnezeu o cerem in rugaciuni a ni se da

Picatura de ajutor, iubirea ce vine de la Dumnezeu pentru maturitatea, intregirea, deplinatatea, bucuria si pacea sufletului.

De la Dumnezeu, Tatal nostru, vine mereu ajutorul-mintuirea-binele nostru,

chiar daca noi – prin ochii momentului il percepem poate ca ceva dureros, rau, amar, trebuie sa cautam mereu in orice partea de bine, realitatea adevarata – nedeformata de perceptia subiectiva a momentului vietii noatre pamintesti, caci ce ni se da si care vine de la Dumnezeu e mereu bun, e iubirea impartasita a lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi.

Chiar faptul ca ne calim pentru un eveniment viitor asemanator, pe care-l vom trata mai usor din prisma evenimentului trecut, chiar si acest marunt fapt este un simbure de bine; e un progres al intelegerii noastre, totul ducind in cele din urma la recunoasterea Binelui, a lui Dumnezeu ca manifestare unica in toate, si raul nu va mai fi.

Constientizam vesnicia duhului din noi, incercam sa ne extindem cu perceptia pe o perioada cit mai mare, zile, ani, timpul vietii

Privim evenimentele vietii din prisma timpului, ca minune de mintuire de la Dumnezeu.

Spre fiinta noastra, ne sunt date, ne hranim sufletul cu painea de la Dumnezeu pentru a creste duhul in noi, pentru a constientiza mai bine sufletul, fiinta noastra.

Dumnezeu, Tatal nostru, e pentru noi, si pentu noi fiecare in parte ni se da, si acestea sunt pentru noi si pentru a progresa, a ne dezvolta si a putea cinsti prin acestea faptul ca noi existam.

DA-NE-O NOUA ASTAZI

Incercam sa revenim la aici si acum, la clipa prezentului, cerem ca sa ni se dea voia Domnului aici si acum, si totdeauna,

Pentru cele din trecut, peste care am trecut, i-am multumit lui Dumnezeu, caci am primit painea lui, ne rugam pentru astazi si pentru viitorul “astazi” sa primim binecuvintarea voirii Domnului spre fiinta noastra.

Astazi – ne invata sa traim prezentul, sa simtim bucuria si eternitatea fiecarei clipe, ne face sa invatam sa traim clipa, sa ne bucuram de viata, incercind sa gasim mereu painea lui Dumnezeu revarsindu-se asupra noastra clipa de clipa.

SI NE IARTA NOUA PACATELE NOASTRE

Vom incerca sa ne gindim la greselile ce le-am facut, la suferinta sau nedreptatea pe care le-am provocat.

Vom incerca sa-i dam acelei clip greutatea utlimei clipe, si vom putea vedea suferinta din sufletul celuilalt, vom vedea ce greu atirna pe constiinta noastra – ce nu se va mai putea ridica la Cerul lui Dumnezeu – vom simti durerea ce am pricinuit-o inzecit, caci totul va atirna pe sufletul nostru patat. Vom plinge de durerea si raul pe care le-am facut, iar a ne cai nu inseamna decit a intelege ca va fi imposibil sa mai faci acel rau, si  efectul inzecit al acelui rau asupra fiintei tale.

Vadindu-ne nedreptatile pe care le-am facut, si caindu-ne, si suferind noi de suferinta provocata de uitarea nostra, e un pas spre a ne reculege din ratacirile noastre.

PRECUM SI NOI IERTAM GRESITILOR NOSTRI

Dumnezeu  ne-a dat puterea de a ierta, si puterea de a ne ruga, de a ne impaca sufletul nostru

Trebuie sa ne gindim la cei ce ne-au gresit, nu cu ura, razbunare, ci cu mila, caci tulburarea lor le-a fost siesi durere si rau, si ca Dumnezeu nu a fost cu ei, caci nu L-au ascultat, a vorbit si nu L-au auzit, trebuie sa ne rugam pentru ei sa-i ierte Dumnezeu, sa nu li se tinguie sufletul in durere, sa ne rugam pentru ei sa nu mai piarda, sa nu mai uite calea adevarului, calea catre pacea care luminaza inima si firea, sa ne rugam ca acei oameni sa-si redescopere calea legii iubirii si sa poata resimti atingerea blinda a lui Dumnezeu, caci odata atinsi de pacea si iubirea lui Dumnezeu nu vor mai putea face rau si sufletul lor va primi impacarea.

Ruga noastra pentru gresitii nostrii, pentru indreptarea lor, impacarea sufletelor noastre, si redescoperirea din uitare a duhului adevarului in toti si in toate.

SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITA

CI NE IZBAVESTE DE CEL RAU

Caci mare bucurie, e redescoperirea caii, si curatirea duhului, si slava , multumirea si inchinarea care i-o aducem Domnului, prin fapte, vorbe, ajutor catre un semen, catre un frate de suflet intru Dumnezeu.

Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Caci Tie este a ne mintui si a ne milui, pe noi pacatosii

AMIN

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Daniela-Iulia
    mai 12, 2012 @ 12:13:25

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: