Toata ingrijorarea, toata greutatea lumii sa o dam de o parte de pe sufletul nostru si din cugetul nostru.

Cum sa facem cind ne mai napadesc probleme, ingrijorari, dureri, amintiri, orice care ne acopera si ne tulbura, atunci cind ne luptam si nu mai aflam gindul cel bun ca sa le biruim, si tot mai mult ne afundam in acea problema, iar rezolvarea nu apare…, ce sa facem atunci?

E simplu, sa reducem la simplu, sa descojim problema, situatia conflictuala respectiva, sa o decojim de parti neesentiale, sa dam de o parte cit mai mult din ce o face grea, de nepatruns, pentru a o reduce la simplu, pentru a vedea miezul, sau a gasi acel ceva mic si simplu care poate rezolva totul, si pentru a putea gasi impacarea, iar acel ceva simplu care sa rezolve starea conflictuala e biruitorul gind cel bun.

Si ce ar mai usor si mai de inteles in oricare minte oricit de luptata si incetosata ar fi ea, ce e mai usor, decit a citi, a grai si a cugeta Adevarul. Si mare folos il are citirea sau gindirea macar a unui nitel din Sfinta Scriptura. Caci unei inimi sau minti tulburate si incetosate de probleme, pentru a o cistiga e sa-i vorbesti sa i te apropii cu blindete si cu cuvintele simple ale Adevarului.

Si ce ramine dupa ce reusim sa dam de o parte ingrijorarile lumesti? Ramine un suflet mai usor, mai dornic de cele inalte, cu dorire de a primi si implini cu drag cuvintul lui Dumnezeu.

Dumnezeului nostru Slava !