Invatati lumea despre blindete, despre delicatete, despre bunavointa in relatiile cu semenii, vazind nepasarea si asprimea cu care lumea interactioneaza, dati invatatura despre blindete si delicatete.

Vazind ce ii lipseste lumii, in ce anume schioapata, inseamna ca lumea are nevoie de invatatura din celelalte.

Invatati lumea despre a-ti pasa de celalalt, de vecin, de omul de pe strada, de omul cu care te intilnesti prin bunatatea lui Dumnezeu, de omul pe care ai putea sa-l influentezi cu actiunile sau vorbele tale, si faceti asa pentru a-l ajuta cu blidete si cu delicatete, ca sa nu-l ranesti, sa nu-l ispitesti, sa nu-l incerci, daca vezi ca deja e incercat.

Invatati lumea de bucuria de a putea darui, un dar, un ajutor, un cuvint, un sentiment ca simpatizezi cu durerea prin care trece altul, invatati lumea a darui.

Invatati lumea despre bunatate, despre un cuvint bun, despre blindete, despre mila, despre a-ti pasa, invatati lumea de cele ce ii lipseste, de cele opuse celor care predomina si conduc lumea in aste timpuri.

Invatati lumea sa multumeasca, sa fie multumita, sa se bucure, nu sa alerge in acumulare, in competitia pentru a stringe si pentru a se autoingreuia, in a calca in picioare pe oricine care ar sta in calea acumularii materiale. Lipseste lumii multumirea, caci ceea ce se promoveaza este nemultumire de tot ce ai, ca sa tot iei altele, sa se consume, sa se cumpere, sa se acumuleze, fara a fi nevoie, fara a-ti folosi, fara a-ti putea da posibilitatea de a te bucura, caci ti se va inocula un nou sentiment fals de necesar.

Invatati lumea despre bucurie, despre multumire, despre iubire, despre ce conteaza, despre valori, nu despre non-valori.

„Bucurati-va pururea. Rugati-va neincetat. Dati multumire pentru toate, caci aceasta este voia lui Dumnezeu, intru Hristos Iisus, pentru voi.”