Copiii pot fi hraniti si cu iubire. Nu doar de mincare fizica au nevoie, ci cresc si din iubire. Axioma esta valabila si pentru oameni indiferent de virsta. Hrana din iubire ii creste, ii intareste, si chiar ii aduce la sanatate. Iubirea jertfelnica poate face multe, caci putere mare are si pentru cel care o primeste, iar cel care o ofera, acea mare putere care o are si o ofera ii aduce in schimb smerenie, caci de unde are el putere de a oferi asa, de la el nu ar oferi ca unele ar fi peste masura lui, peste putinta lui.

Copiii au nevoie ca de aer, de iubire. Si parintii au nevoia de a oferi iubirea, uneori au insa durerea de a nu putea oferi iubire mare cu care sa isi hraneasca copiii, si atunci incearca sa o compenseze luind lucruri materiale, multe, multe jucarii, lucruri, care sa arate iubirea lor copiilor. Dar nu au nevoie de asa ceva, ii creste iubirea, nu prea plinul de jucarii, de plictisuri, care de fapt le dezvolta  sentimente egoiste, si le schimba perceptia asupra vietii, le deturneaza valorile in lumea materialului, si ramin nehraniti, ramin insetati de iubire, ajungind mai apoi sa alerge dupa ea in neliniste continua, insa nestiind ca iubirea e ce cauta, ei vor alerga dupa material.

Iubirea este hrana pentru oricine, si cel ce o primeste infloreste si creste, si cel care o da, vazind puterea ei, se smereste. Nu hraniti cu ura sau rautati, hraniti cu blindete si iubire, caci nu din ale voastre dati ci din ale lui Dumnezeu, si de dati din ale Lui, cu mai mult aveti si masura plina veti avea.