Cind e sa te asterni sa adormi, multumeste lui Dumnezeu pentru grija care a avut-o de te-a purtat ziua aceea si ai ajuns sa te asterni la somn. Si zi si tu asa, atunci cind e sa te ridici sa vorbesti cu Dumnezeu: Doamne, Iti multumesc pentru cele ce mi-ai dat, pentru cei ce m-au ajutat, pentru cei ce m-au intarit chiar de m-au intimpinat cu cele potrivnice, Iti multumesc ca am ajuns la ceasul asta si ca pot sa vin la Tine sa Iti multumesc.

Cind e sa te scoli, multumeste lui Dumnezeu, ca ti-a rinduit o noua zi, si chiar de ti se va parea grea si iesirea noptii departe in ceasurile acelei zile, multumeste Domnului, si increde-te Lui, incredinteaza-I Lui cele ale tale, greutati sau ginduri sau doriri, incredinteaza-le Lui si increde-te Lui.

Cind e sa pleci spre treburile tale, multumeste Domnului ca te poarta, si increde-te Lui, ca alta incredintare nu ai, nu iti garanteaza nimeni ca ajungi la telul tau, nu iti garanteaza nimeni intoarcerea biruitoare sau chiar intoarcerea. Ce ai, e gindul tau bun si  increderea ta in Dumnezeu, si incredintarea ta cu toate ale tale, Lui, pentru a le purta si rindui dupa voia Sa si dupa mila Sa si dupa iubirea Sa.

Cind e sa pleci sa infaptuiesti ceva, ce poti face e sa-ti pui in minte gindul bun, dar si lasarea voii tale in voia lui Dumnezeu, si incredintarea ta, Lui. De e sa ajungi sa faptuiesti dupa voia ta, multumeste lui Dumnezeu ca a fost mila Lui cu tine si te-a purtat sa infaptuiesti acea dorire a ta. De e sa nu ajungi sa faptuiesti dupa voia ta, multumeste lui Dumnezeu, ca a fost mila Lui cu tine ca sa nu ajungi la acea faptuire a doririi tale, si increde-te Lui si voii Lui.

Caci nimeni altcineva nu iti poate purta de grija tie si tuturora decit numai Dumnezeu.

Ce stim noi, fiinte limitate cu mintea si cu timpul, ce stim noi ca sa consideram sa se faca dupa voia noastra, ce stim noi din cele ale clipei ce va sa vina, pentru ca sa fie rinduite cu bine si cu grija pentru noi si pentru ceilalti?

Puneti-va gindul bun pentru faptuire, dar lasati-va in voia si grija si rinduiala si mila si iubirea lui Dumnezeu, si  plecati-va cu multumire si cu credinta voii Lui.